Ioan Cont, presedintele Federatiei Nationale a Pompierilor, acuzat ca a fraudat un proiect european in valoare de 4 milioane de euro


Ioan Cont, presedintele Federatiei Nationale a Pompierilor din Romania (FNPR) cu sediul la Cluj, este acuzat ca a fraudat un proiect european in valoare de 4 milioane de euro.

Proiectul a fost castigat de FNPR in 2009 si viza instruirea pompierilor civili, aproximativ 6.000 in toata tara, si organizarea a trei campanii de informare. Din cei 4 milioane de euro a fost cheltuita suma de 400.000 de euro si nu a fost organizat niciun curs pentru pompierii civili.

Presedintele FNPR si coordonatorul proiectului, Ioan Cont, este acuzat de fostii colaboratori ca a cheltuit banii europeni pentru a-si angaja familia si ca pretindea 10 la suta din salariul celor implicati in proiect drept "cotizatie".

Sabin Mircea Rus, specialist in relatii publice, a declarat ca presedintele FNPR, Ioan Cont, "a folosit banii pentru a-si angaja rudele si a cumparat, din bani europeni, materiale publicitare de la firmele controlate tot de rudele sale. Sediul organizatiei a  subinchiriat si banii cred ca au fost insusiti ceea ce este foarte grav si discrediteaza Federatia".

Fostii oameni care au lucrat in acest proiect il mai acuza pe Ioan Cont de faptul ca i-a pus sa semneze state de plata desi nu au primit bani si ca a achizitionat materiale publicitare de la firmele rudelor sale.

Ioan Cont se apara si spune ca acuzatiile sunt false. "Toti banii pe care oamenii mi i-au platit au fost folositi pentru a plate persoane care gaseau sali unde sa organizam cursuri pentru instruirea pompierilor. Este adevarat ca am cumparat materiale publicitare de la firmele rudelor mele, dar acest lucru nu este ilegal".

Proiectul a fost blocat de oficialii europeni si Ioan Cont trebuie sa restituie cei 400.000 de euro cheltuiti pana acum.

 

Foto: adevarul.ro

Comentarii Facebook