Presedintele Federatiei Pompierilor cu sediul la Cluj, acuzat ca si-a platit din bani europeni creditele la casa si datoriile la firme


Federatia Nationala a Pompierilor din Romania este acuzata ca a facut achizitii fictive de 40.000 de euro numai pe pixuri si afise. Presedintele organizatiei este acuzat ca si-a insusit banii, din care si-a platit creditele la casa.

Beneficiarii acestor tranzactii platite din fonduri europene au fost firmele controlate de finii lui Ioan Cont.

Catre S.C. SCORILLO S.R.L. Federatia a emis 7 facturi in valoare de 91.000 de lei, pentru achizitionare de afise A3 si A4 si de pliante. Firma Scorillo este detinuta de Muresan Livia, fina presedintelui Federatiei, Ioan Cont.

"In mod evident aceasta cantitate enorma de material publicitar nu a fost efectuata dar a fost achitata, iar o parte din suma returnata Dlui Cont Ioan ca urmare a intelegerii dintre parti", sustine  Ovidiu Barba, fost angajat al Federatiei Nationale a Pompierilor din Romania, care a si sesizat autoritatile in acest dosar.

Presedintele Federatiei a facut si achizitii astronomice de pixuri si insigne, de la S.C. DANDIANA IMPEX S.R.L cu sediul in Toplita, judetul Harghita, reprezentata de sotul patroanei de la Scorillo, Muresan Dan.

Pixurile si insignele au costat circa 60.000 de lei, dar uimitor este ca firma Dandiana Impex SRL are ca obiect de activitate "transportul rutier de marfuri".
 
"Pentru a acoperi faptul ca nu se organizau licitatii pentru diferitele servicii, nu se efectueaza o selectare de oferte, nu se intocmesc procese verbale selectare a ofertelor , adica se depun oferte fantoma, avand scopul de a asigura aparenta unei licitatii concurentiale, adresa de corespondenta era adresa de la domiciliul Dlui Cont respectiv str. Fanatelor 10, Federatia avand si un contract de inchiriere in acest sens cu societatea comerciala S.C. PROFESIONIST STING S.R.L.,cu sediul in Cluj Napoca, str. Fanatelor nr. 10, reprezentata prin Dna. Cont Lenuta, sotia Dlui Cont. Mai mult din asa zisa comisie de evaluare a ofertelor fac parte membri familiei si apropiatii domnului manager, persoane ce nu au competenta necesara", a mai afirmat Ovidiu Barba..

Fostul colaborator al presedintelui FNPR a mai dezvaluit faptul ca Ioan Cont si-a angajat toate rudele la Federatie. 

Sotia acestuia, Cont Lenuta, este angajata ca si agent curier si incaseaza un salariu lunar de 2.260 lei, fiul Cont Rares Mihai este tot agent curier si primeste un salariu de 4.010 lei, iar fiica, Pintea Elena Violeta, este secretara si incaseaza lunar 3.000 de lei.

Ovidiu Barba a mai dezvaluit ca Ioan Cont a angajat la Federatie "8 Experti coordonatori euroregiuni (manageri de zona), care sunt incadrati cu salariul de 4650 ron / luna conform statelor de plata, dar care iau in mana doar 50%  din sumele descrise pe aceste documente, desi statele de plata ale lor sunt semnate de acestia pe sumele exorbitante de 4650 ron".

Ioan Cont este acuzat ca din banii europeni si-a platit creditele, pe care le avea la locuinta, si datoriile la doua societati comerciale.

Federatia a castigat in 2009 un proiect finantat de Uniunea Europeana in valoare de 4 milioane de lei pentru instruirea a 6.000 de pompieri, din care a primit o transa de 400.000 de euro, fara a mai organiza vreun curs.
 
Ovidiu Barba a sesizat Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) si proiectul de finantare a fost blocat, iar Ioan Cont este obligat sa returneze sumele primite.

Comentarii Facebook