Ioan Bene îl îngroapă pe Uioreanu. A MĂRTURISIT câți bani i-a dat

 

Omul de afaceri Ioan Bene vrea să scape de o pedeapsă cu închisoarea din dosarul Uioreanu și pare decis să spună tot adevărul despre caz.

 

Până acum, Horea Uioreanu a declarat că sumele primite de la Ioan Bene au fost pentru partid. La audierea omului de afaceri, de luni, 15 februarie, acesta a spus că practic i-a fost forțată mâna să plătească.

 

I-am dat 10.000 de lei lui Uioreanu. I-am plătit astfel avocații lui Uioreanu, pentru fiul său care era judecat pentru trafic de droguri”, a declarat Ioan Bene la audierile din dosarul de coruție. 

 

I-am dat banii personal lui Uioreanu o singură dată. A fost suma de 10.000 de leila Aeroport. Apoi președintele Consiliului Județean Cluj a plecat la București să se vadă cu avocații fiului său”, a mai spus Ioan Bene. 

 

Afaceristul a mai spus că Horea Uioreanu i-a sugerat la scurt timp după ce a fost numit în funcție, în octombrie 2012, că, dacă îl ”sprijină” cu bani, îl ajută cu problemele de la Aeroportul Cluj. Bene a spus că fostul președinte al CJ Cluj i-a spus că are o restanță de 50.000 de euro din campania electorală și că dacă îl ajută ”toate problemele de la Aeroport vor dispărea”.

 

Ioan Bene a mai spus că i-a dat lui Uioreanu în alte tranșe 100.000 de lei, 40.000 de lei și încă 20.000 de euro. 

 

Bene a mai declarat, în fața judecătorilor că, dacă ar mai fi pus o dată într-o astfel de situație, ar apela la căile legale și nu ar mai ceda presiunilor.

Comentarii Facebook