Invazie de ploșnițe marmorate la un bloc din Cluj: „Vara trecută a fost dezastru cu ele, să se facă ceva în privința asta”


Invazie în cartierul „Între Lacuri” din Cluj-Napoca, de ploșnițe verzi. Locatarii unui bloc au început deja să le găsească în hainele puse la uscat la balcon și speră să intervină autoritățile la timp ca să nu se înmulțească mai mult. 

„Pe strada Teodor Mihali, în spate la blocul cu nr. 37-39 deja au început sa apară ploșnițele marmorate, găsind în hainele puse la uscat pe balcon. 

Aș cere o dezinsecție dinainte să apară mai multe.

Vara trecută a fost dezastru cu ele, toată vara nu am deschis ușile și geamurile. Vă rog să se facă ceva în privința asta, vreau să-mi pot aerisi apartamentul fără să mă tem că-mi intră în casă”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Cum ne putem proteja apartamentele de invaziile de gândaci urât mirositori

Ploșnița verde a tomatelor (Nezara viridula) este un dăunător invaziv, care a început să își faca simțită prezența din ce în ce mai mult în ultimii ani, odată cu creșterea populației. 

În afară de neplăcerea de a „locui” peste iarnă cu acești oaspeți puturoși, înmulțirea excesivă a acestei specii de insecte ar putea cauza în următorii ani și pierderi materiale mari pentru producătorii de legume.

Specialiștii spun că trebuie să avem grijă când punem hainele la uscat afară și să le controlăm când le băgăm înapoi în casă pentru a nu lua și pasageri clandestini.

De asemenea, trebuie astupate toate găurile sau crăpăturile prin care acestea ar putea intra în casă (inclusiv pe sub uși), iar geamurile ar trebui dotate cu plase de protecție. Aceste locuri potențiale de acces în casă trebuie verificate periodic și pot fi de asemenea, date cu substanțe repelente care le-ar putea descuraja pe ploșnițe să se așeze.

Comentarii Facebook