Învățătoarea din Cluj, care a umilit un elev din clasa întâi, a fost dată afară. S-a făcut DREPTATE?

 

Consiliul de administrație de la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” a decis ”suspendarea din activitatea didactică” a învățătoarei Monica Chiorean.

 

Ca urmare a Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică Sigismund Toduță, Cluj-Napoca, din data de 28.10.2015, s-a hotărât, în unanimitate, suspendarea din activitatea didactică a doamnei Chiorean Monica, profesor pentru învățământ primar”, precizează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 

Monica Chiorean a fost condamnată la 5 luni de închisoare cu amânare, cu o perioadă de încercare de 2 ani. Învățătoarea va trebui să execute 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru că s-a purtat în mod abuziv.

 

Monica Chiorean a mai fost sancționată și de Consiliul de Administraţie al şcolii, care a refuzat să o concedieze, dar a fost penalizată cu reducerea salariului cu 15% pe o perioadă de 6 luni.

 

Surse judiciare au explicat că, dacă învățătoarea nu va mai comite alte fapte în intervalul de 2 ani, condamnarea va fi ștearsă definitiv din cazierul Monicăi Chiorean și va fi reabilitată de drept. 

 

Condamnarea cu amânare a fost dată pentru că Monica Chiorean și-a recunoscut faptele și a încheiat o înțelegere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Știri de Cluj a obținut în ianuarie 2015 o astfel de înregistrare audio, în care învățătoarea Monica Chiorean își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute. 

 

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

 

Vezi AICI înregistrarea cum este umilit copilul.

Comentarii Facebook