Gospodariile din Jucu sunt inca inundate, desi apele s-au revarsat in urma cu 6 zile! Oamenii spun ca exista pericolul unui focar de infectie!

Localnicii din comuna Jucu, judetul Cluj, traiesc un adevarat cosmar de la inceputul saptamanii trecute, de cand apele le-au invadat casele si gradinile.

?

Desi au trecut 6 zile de la potop, unii dintre ei au inca apa in subsoluri, si mai toti prin gradini. Oamenii se chinuiesc asa cum pot sa isi scoata apa din pivnite, dar unii dintre ei par sa se lupte cu morile de vant.

?

"De cateva zile nu razbesc cu apa. Folosesc trei motopompe sa imi scot apa din curte, dar cosmarul pare sa nu se mai termine. Mi-a distrus culturile, rasadurile de zarzavaturi, pentru care am muncit de dimineata pana seara in fiecare zi. Acum nu mai e nimic, apa a luat totul. 4000 de euro s-au dus pe apa sambetii", ne-a povestit Iacob Crisan, unul dintre localnici.

?

Localncii din Jucu sunt nemultumiti ca nu vine nimeni sa ii ajute sa isi scoata apa din gradini. Pompierii au revenit si ieri la Jucu pentru a le da oamenilor o mana ajutor, dar ei ii ajuta sa scoata apa din subsoluri, deocamdata, nu si din gradini, pentru ca aceasta prezinta un pericol mai mare.

?

"Degeaba ne tot scot apa din pivnite ca ramane in gradini si apoi vine inapoi in subsol. A crescut panza freatica si apa revine in subsolurile noastre", ne-a spus Marioara Tunes.

?

In plus, oamenii spera ca va veni totusi cineva? de la Autoritatea de Sanatate Publica Cluj pentru a face o dezinfectie. "Au murit pesti, care au ajuns in curtile noastre, sobolani...Aici este un adevarat focar de infectie", ne-a spus Iacob Crisan.

Comentarii Facebook