Duminica 28 Aprilie

Întrebare: De ce vă place să stați în Florești? ”Pereții sunt subțiri și o aud pe vecina când adoarme bebele! Adorm și eu!”


Floreștenii s-a plâns de ani de zile de trafic, de faptul că blocurile s-au ridicat prea îngrămădit, dar sunt și multe lucruri pozitive. Recent au început să se repare din greșelile trecutului, au apărut magazine multe și viața comunității a crescut mult din punct de vedere calitativ.

O localnică a adus în discuție tocmai lucrurile pozitive și mulți au reacționat, onest:  

Îmi place in Floresti pentru ca...

Am observat ca, in general, se discuta problemele pe fb. Asa ca ar fi fain sa avem din cand in cand si un subiect pe pozitiv, care sa ne schiteze un zambet pe ziua de azi. Deci... imi place in Floresti pentru ca am un deal impadurit in apropiere, pentru ca am vecini faini si deschisi spre comunicare, ca sunt copii veseli in fata blocului in zilele insorite...

Voua de ce va place?

Pentru nemultumiti deschidem subiect separat”, a întrebat aceasta.

Replicile au fost amuzante și arată că în Florești începe să se coaguleze o comunitate: 

Noi am putut alege și am ales să stam in Floresti. Este mai concentrat totul, ai de toate, oamenii sunt mai prietenoși. Este mai linistit si mai organizat”.

Era ceva între glumă și afirmație serioasă. În sensul că… recunosc sincer că am cumpărat în Florești că n-am avut bani de mai mult, dar… nu-mi displace faptul că locuiesc aici. Am dealul la 5 minute de casă, ies adesea pe deal, prin pădure, sunt și magazine în Florești, meșteri, cabinete medicale, și… dacă n-ai treabă în Cluj exact la 8 dimineața, te descurci și cu transportul. E ok”.

Apartamentele in Cluj sunt supraevaluate si chiar nu merită banii ceruti. Stai in Buna Ziua și dai 200.000 de euro ca sa faci tot 2 ore pe Calea Turzii sau în Marasti.

Din Manastur tot agatat pe scara ești la orele de varf. Chiar dacă ai bani cu diferența de preț mai bine faci altceva”.

Sunt mai multe magazine in Floresti pe mp decât in Cluj. Locuiam în Piața M Viteazul si în afara de un amarat de Mega Image, nu aveam nimic. Aici pe 200 mp avem 2 Carrefour, 2 brutarii, 2 săli de sport, 2 macelarii și vreo 2 aprozare. Lidl e la 500 M. Magazinul italian ce face 10% reducere pentru Floresti, pizzeria Storia, Restaurantul Italian c'è sâmbătă seara are are muzica live, vineri avem piață cu produse foarte bune. Dacă ai bani pe un apartament în Cluj îți iei casă în Florești. Singurul nostru regret este ca acum 7 ani sau așa ceva cand am luat apartamentul in Floresti nu ne-am cumparat o casa sau măcar 2 apartamente. Din păcate am avut si noi idei preconcepute și nu am știut sa profităm de preturi și de oportunități. Doar snobismul m-ar mai face sa ma reintorc în Cluj. Singurul lucru care lipsește în Floresti sunt ceva magazine de haine, dar oricum în 20 de minute ești la Polus (Vivo). Să nu mai vorbesc de cheltuielile de bloc, net inferioare în Floresti. Cu diferenta de bani, mai bine fac altceva, mananc la restaurant, mă duc in excursii etc. Nouă ne place în Floresti. Un loc plin de tineri, de copii, oamenii sunt mai prietenoși, după 2 zile ești prieten și cu vânzătoare etc. Domnul din Sibiu de la Piață mi-a dat pe ”datorie”, deoarece nu-i mergea PoS-ul.. Așteaptă așa ceva în Cluj. Never ever!”.

Da, sunt multe părți bune. Ne-au lărgit și strâmtoarea Terra… Nu știam de restaurantul cu muzică live și nu-l găsesc pe Maps. L-aș pune pe listă. Îmi dați mai multe informații? Mulțumesc!”.

P.S. Pereții sunt cam subțirei, și asta e și rău, și bine. E rău când îmi aud vecinii că se ceartă, și e bine când îmi aud vecina cântându-i bebelui ca să adoarmă. Doarme bebe, dorm și eu. (Vorbesc foarte serios!)”.

Alții recunosc că apartamentul cumpărat în Florești a fost o afacere bună.

Îmi place deoarece, banii obținuți pe apartamentul din Floresti mi-au ajuns sa îmi cumpăr altul într-o zona centrală a Brașovului și nu mai am niciun stres legat de trafic sau de alte probleme pe care le știți cu toții!!! I'm so chill!!”.

Aceeași părere o au toți cunoscuții mei care s-au mutat din Floresti în alte orașe. Și eu tatonez terenul să ne putem muta în viitorul apropiat”.

Exact asa si eu.. cu banii obținuți pe vânzarea casei, ne-am cumparat în Ungaria langa Budapesta casa. Dar nu pot sa zic ca nu mi-e dor de Floresti ca totuși am stat 5 ani acolo”.

Noi am schimbat apartamentul din Florești pe casa la marginea orașului Oradea, in Sântandrei. Nu zic că nu mi-e dor de Florești, că aș minți, mai ales noi am locuit pe Subcetate, la buza pădurii, cu o gașcă de oameni minunați! Comunitate că în zona aia rar găsești! Drept dovadă, foștii vecini vin cu drag la noi în vizită și noi la ei. Și în Oradea e trafic, dar este un scop, modul în care se dezvolta infrastructura e ceva deosebit. Nu îmi vine să cred ce evoluție se vede de la săptămâna la alta în șantierele din oraș”.

Comentarii Facebook