Interviu cu polițistul CURAJOS de la Cluj care a demisionat din LEHAMITE

 

Agentul de poliției Sergiu Todea, cel care a demisionat a doua zi după ce și-a recâștigat onoarea în justiție, a povestit despre umilințele prin care a trecut într-un interviu publicat de Evenimentul Zilei.

 

Sergiu Todea a spus că a demisionat din lehamite faţă de şefii săi din Poliţia Cluj, care se comportau ca nişte dictatori. 

 

Am demisionat pentru că am obosit, după cei doi ani m-am judecat pentru onoarea mea. Am ajuns la concluzia că nu mai are rost să continui. Am colegi extraordinari care au fost, moral, aproape de mine”, a spus Todea.

 

El a avut de suferit după ce l-a oprit în trafi și sanționat pe comisarul șef Cristian Pintea, care nu a acordat prioritate unor pietoni. ”Un BMW de culoare neagră a trecut ca fulgerul peste o trecere de pietoni, pe care se afla un cetăţean. Am plecat în urmărire şi am ajuns în paralel cu BMW-ul. Colegul meu, Nicu Dordai, i-a făcut semnul regulamentar de oprire. Şoferul BMW-ului a deschis geamul în mers şi a întrebat de ce să oprească. I-am zis să oprească şi că nu putem vorbi în timp ce maşinile merg. A oprit, i-am explicat de ce l-am oprit, iar el mi-a zis că nu ştiu ce vorbesc. El mă tutuia, iar eu cu pluralul de politeţe. I-am explicat locaţia unde a comis contravenţia, iar el a zis că nu era niciun pieton pe trecere. Atunci, i-am cerut să îmi prezinte actele ca să oprim orice discuţii”, a relatat Sergiu Todea.

 

După acest incident, polițistul a fost persecutat de șef și sancționat la orice pas. După ce justiția l-a absolvit de orice vină, Todea și-a dat demisia din ”lehamite. M-a scârbit de tot acest comportament al şefilor Poliţiei Cluj. Nu vreau să fiu înţeles greşit. La Poliţia Cluj sunt mulţi oameni de calitate, care cred în sistemul judiciar şi chiar muncesc. În 13 ani, cât am lucrat în Poliţie, deşi am avut rezultate bune, nu am avut satisfacţie profesională sau materială, cu un salariu de 1.900 de lei”.

 

Citiți AICI tot interviul.

Comentarii Facebook