Institutul Oncologic din Cluj explică focarele de coronavirus: Au fost 52 de pacienți cu coronavirus și 24 de cadre medicale


Conducerea Institutului Oncologic din Cluj a explicat cum s-au produs îmbolnăvirile de coronavirus din ultimele trei luni, când s-au înregistrat 76 de bolnavi. 

La Institutul Oncologic Cluj-Napoca, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost consultaţi şi trataţi peste 13.000 de pacienți. ”Toți pacienții prezentați la consultaţii şi tratament la Institutul Oncologic, au fost triați și testați RT-PCR, conform ”Metodologiei de supraveghere a Sindromului Respirator Acut Sever determinat de noul coronavirus COVID-19, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile”, rezultând un număr de 52 de pacienți pozitivi, care au fost transferați la instituţiile sanitare suport COVID-19. O parte dintre pacienţii testați RT-PCR, s-au pozitivat în primele zile după testare, contaminând izolat, un număr de 24 de cadre medicale și personal auxiliar, care de asemenea au urmat procedurile stabilite prin metodologie”, se arată într-un comunicat semnat de directorul medical Patriciu Achimaș-Cadar și managerul Vlad Ioan Cătălin.

Aceștia mai spun că au ”dispus măsuri interne, au informat, în regim de urgență, toate instituţiile cu atribuții în acest domeniu, respectiv: Instituția Prefectului, I.J.S.U., D.S.P., M.S., I.N.S.P. precum şi alte instituții sanitare. De asemenea, toate ”Anchetele epidemiologice a evenimentului cu cazuri de infectie cu SARS-CoV-2" au fost comunicate oportun D.S.P. Cluj.

Activitatea managerială a Institutului Oncologic s-a desfăşurat cu bună credinţă, maximă implicare şi eforturi susţinute, utilizând la maxim resursele umane şi materiale avute la dispoziție.

Apreciem faptul că activitatea Institutului Oncologic s-a desfăşurat în deplin consens cu interesul pacientului cu cancer și în concordanță cu prevederile legale, argumentele fiind susţinute de actele de control ale Curţii de Conturi, respectiv D.S.P. Cluj.

Pentru a se clarifica orice suspiciune, suntem dispuşi să solicităm Minstrului Sănătății efectuarea unui control de specialitate, pentru a certifica modul în care Institutul Oncologic şi-a desfăşurat activitatea.

În concluzie, regretăm faptul că munca personalului medical, care s-a dedicat acestei profesii, şi imaginea Institutul Oncologic, este pusă în derizoriu, pe baza unor vorbe aruncate în vânt, fără niciun argument factual”.

Replica vine după ce deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere penală împotriva Institutului, după ce s-au îmbolnăvit cu coronavirus 12 cadre medicale din vina conducerii.

Comentarii Facebook