Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru operatii in urma presiunilor media - VIDEO


Institutul Inimii din Cluj Napoca a primit fonduri pentru efectuarea operatiilor pe cord pana la sfarsitul anului, a anuntat managerul unitatii sanitare, Tudor Simionescu.

"Am primit o instiintare de la Minister ca s-au suplimentat fondurile pe programe, pentru chirurgia cardio-vasculara. Astfel incat acum avem fonduri pentru a opera pana la sfarsitul anului la o rata corespunzatoare. Din punctul meu de vedere am facut demersurile care se fac, instiintand Ministerul Sanatatii asupra situatiei. Probabil combinat si cu contributia dvs. s-a ajuns aici. In primul rand e pentru pacienti o mare usurare pentru ca vor putea fi preluati mai repede", a explicat managerul Institutului, Tudor Simionescu.

Acesta a mai afirmat ca listele de asteptare vor fi diminuate, dar nu vor disparea in totalitate. "Liste de asteptare vor fi intotdeauana. Sunt in toata lumea, dar poate ca acum vor fi mai scurte. Se va putea lucra la capacitate si vom putea face pana la 4 operatii pe zi", a mai spus Tudor Simionescu.

Institutul Inimii din Cluj Napoca a intrat intr-un blocaj la inceputul anului, dupa ce Ministerul Sanatatii nu a mai finantat operatiile. Cateva zile interventiile chirurgicale au fost blocate si pacientii nu au mai primit asistenta medicala.


Citeste si...

Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru a opera pe cord 16 copii in 2011! Chirurgul Emanuel Chira a protestat la CL Cluj

Institutul Inimii Cluj sisteaza de marti operatiile: "Nu mai avem bani"!

Comentarii Facebook