Sambata 3 Decembrie

Inspectoratul Școlar Cluj a decis când vor avea elevii vacanța din februarie 2023. Clujul a ales mai prost decât bucureștenii


IȘJ Cluj a decis când vor avea parte elevii clujeni de vacanța de primăvară programată pentru februarie 2023. Precizăm că vacanța din februarie nu va fi în același timp pentru toții elevii români. Conducerile școlilor din România trebuiau să decidă până la 30 mai 2022, în urma consultării cu părinţii, elevii şi profesorii, în ce interval din luna februarie 2023 vor avea o săptămână de vacanță.

Vacanța din luna februarie 2023 este decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ, în perioada 6-24 februarie, și va avea o durată de o săptămână.

Elevii din Cluj vor avea vacanța în intervalul 13-19 februarie 2023”, anunță Amalia Gurzău, inspector școlar pentru relația cu presa, de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Potrivit ministrului educației, această măsură va micșora „presiunea” pusă pe drumurile din țară și pe locațiile turistice

Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Bucurestenii au ales o optiune mai buna pentru vacanta din luna februarie 2023. Astfel, elevii bucuresteni vor fi in vacanta in perioada 20—26 februarie 2023. In acest fel se produce o distantare mai buna intre vacanta de Craciun si cea de Pasti. Toti elevii din Romania se intorc din vacanta de Craciun in data de 9 ianuarie 2023. Dar in timp ce cei din Cluj au vacanta din februarie 2023 dupa doar 5 saptamani de scoala, iar apoi pana la Pasti  au 7 saptamani de scoala,cei din Bucuresti au vacanta din februarie dupa 6 saptamani, urmand ca pana la Pasti sa aiba tot 6 saptamani. Adica au facut o impartire mai buna si egala a perioadele scolare. 

Comentarii Facebook