Înșelăciune de proporții cu tichete de vacanță! Sute de polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj sunt vizați într-o anchetă


O mie de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt vizați de o anchetă, într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals cu tichete de vacanță.

Potrivit anchetatorilor, în jur de o mie de angajați ai inspectoratelor de poliție, jandarmi și pompieri din județ, s-ar fi folosit în mod fals de tichetele de vacanță timp de mai mulți ani, respectiv suma de 1.450 de lei pe care fiecare o primea anual ca să meargă în concediu. Acuzații au rugat mai mulți prieteni care aveau unități de cazare să le elibereze facturi false, deși nu stăteau nicio noapte cazați în respectivele pensiuni sau hoteluri, notează Digi 24

Este vorba despre polițiști, jandarmi și pompieri din județul Cluj, două agenții de turism fictive ar fi eliberat astfel de facturi. În dosarul în care se fac cercetări pentru înșelăciune și uz de fals, face verificări și ANAF. Ancheta este instrumentată de Parchetul Tribunalului Cluj, unde vor avea loc  audieri, potrivit sursei citate. 

La începutul anului, o firmă din Mureș era anchetată pentru un prejudiciu de un milion de lei, tot pe schema ”vouchere de vacanță”.

Înșelăciune cu vouchere de vacanță! Bugetarii vindeau voucherele cu 60% din valoare, iar o firmă înșela bugetul de stat

60 de polițiști sunt cercetați pentru că încasau bani în locul voucherelor de vacanță

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, în acest moment precizăm că Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, conform prevederilor OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Cercetările demarate vizează un număr de 60 de efective din cadrul Inspectoratului.

Menționăm, în contextul dat, faptul că la nivelul instituției nu sunt tolerate comportamente sau acțiuni necorespunzătoare, care aduc atingere imaginii acesteia.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției.


Comentarii Facebook