Incepe Targul de Carte GAUDEAMUS la Cluj-Napoca

 

Targul de Carte "GAUDEAMUS" se desfasoara la Cluj-Napoca in Piata Unirii - Matei Corvin, din 28 martie si pana in 1 aprilie, intr-un pavilion expozitional mobil. Targul va fi deschis de miercuri pana sambata, intre orele 10.00 - 19.00, iar duminica intre orele 10.00 si 14.00.

In premiera in acest an, GAUDEAMUS Cluj-napoca ii invita pe clujeni sa descopere cum arta fotografica devine poezie. Autorul acestor creatii fotografice este artistul fotograf francez Jean Marc Godès, care a semnat peste 40 de expozitii personale in Franta, Italia, Brazilia, Elvetia si Romania.

Cartile pe patine – imaginea din acest an a Caravanei GAUDEAMUS – este o creatie Jean Marc Godès, o alegorie jucausa a cartilor calatoare.

Si in acesta an campania de donatie de carte continua, iar volumele donate vor ajunge in bibliotecile rurale din Transilvania.

In cadrul targului de Carte, liceenii clujeni sunt invitati sa participe la etapa zonala a Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu": castigatorul locului I va participa la finala Concursului, care se va desfasura cu prilejul Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura ce va avea loc intre 21-25 noiembrie, la Bucuresti.

GAUDEAMUS Cluj-Napoca va premia excelenta in stiinta a tinerilor romani medaliati la concursurile internationale pluridisciplinare: olimpicii clujeni vor fi Invitatii de nota 10 ai Targului, in intentia de a acorda vizibilitate si de a promova valoarea si performanta acestor tineri cu rezultate de exceptie.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook