Incep lucrarile de refatadizare de urgenta a imobilului istoric de pe strada Universtatii nr. 1


Fatada imobilului de pe strada Universitatii nr.1, in fata caruia trei tineri au fost raniti de bucatile de tencuiala cazuta, va fi refacuta.

"Primaria municipiului Cluj-Napoca a dat ordinul de incepere a lucrarilor de refacere a fatadei cladirii istorice de pe strada Universitatii nr. 1. Societatea care realizeaza lucrarile este SC Canion SRL si a fost aleasa de catre asociatia de proprietari, care a solicitat intrarea in programul de revitalizare a cladirilor din perimetrul de protectie istorica al municipalitatii, stabilit prin HCL 571/2006", a dec;arat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.
 
Valoarea lucrarilor care se ridica la 585.481 de lei si vor consta in lucrari de tencuieli, invelitoare, refacerea de ornamente, completare cu piatra si zugraveli. Totodata trebuie refacute jgheaburile de colectare a apei pluviale, pentru a preintampina pe viitor producerea de infiltratii. Cladirea se afa in acest moment intr-o avansata stare de avarie, principalul motiv fiind intretinerea defectuoasa a acesteia de catre proprietari, fapt care a dus in ultimul an la desprinderea de bucati din tencuiala cladirii, care prin cadere au pus in pericol  trecatorii.

In 13 septembrie, trei copii au fost raniti dupa ce mai multe bucati de tencuiala s-au desprins din cladire, in timp ce treceau prin fata librariei Diverta, fosta Libraria Universitatii.

"Regret ca a fost nevoie sa asistam cu totii la momentul in care a fost pusa in pericol sanatatea unor copii, pentru a reusi sa obtinem acordul proprietarilor in vederea introducerii cladirii pe lista celor care beneficiaza de lucrari de urgenta, desi primaria a incercat in repetate randuri un dialog cu acestia. Doresc sa atrag atentia tuturor celor care detin imobile care necesita refacere ca este obligatia proprietarilor de a se asigura ca au o casa frumosa si corect intretinuta si pe exterior, nu numai in interior", a declarat primarul Sorin Apostu.

Refacerea fatadei va respecta normelor stabilite de Comisia de Protejare a Monumentelor.

 

Vezi si...

Trei copii au fost raniti langa Libraria Universitatii din Cluj-Napoca! Mai multe bucati de tencuiala au cazut peste ei VIDEO

Comentarii Facebook