Incendiu în spitalul privat din Cluj-Napoca, provocat de un HOȚ care a pătruns la parterul clădirii? Noi detalii ies la iveală, ce spune Poliția


Pe 16 februarie, a fost activat planul roșu de intervenție în Cluj-Napoca, din cauza unui incendiu izbucnit la un spital privat. 29 de pacienți au fost evacuați, după ce fumul a inundat saloanele și holurile unității. Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că un bărbat care a încercat să sustragă niște bunuri din Spitalul Humanitas, de pe strada Frunzișului, ar fi bănuit de implicarea în incendiul care a izbucnit joi seara.

La data de 17 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca- Secția 4 Poliției au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere.

Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului.

Bărbatul bănuit de comiterea  infracțiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului.

Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri.

Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã.

Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați.

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan", care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului.

Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook