Incendiu la un spital privat din Cluj-Napoca. Pacienții, evacuați în miez de noapte - VIDEO


Un incendiu a izbucnit joi seara, in jurul ore 23.00, la un spital privat de pe strada Frunzișului. Este vorba despre Spitalul Humanitas.

ISU CLUJ: Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum. 

UPDATE 23:20

Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul.

UPDATE 01.10

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI.

Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu. În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25.

La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare.

Comentarii Facebook