Încă o comună clujeană primește statut de stațiune turistică de interes local. Vezi lista localităților din Cluj declarate stațiuni


Comuna clujeană Sâncraiu va deveni stațiune turistică de interes local. Alte 13 localități din mai multe zone ale țării vor fi atestate ca stațiuni turistice.

Guvernul a aprobat, vineri, în şedinţă, o Hotărâre pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi modificarea şi completarea HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, transmite Agerpres.

Comuna Sâncraiu se află în județul Cluj, pe malul râului Călata, la 5 kilometri de Huedin, fiind alcătuită din cinci sate: Sâncraiu, Alunișu, Domoșu, Brășoru și Horlacea.

Comuna deține un patrimoniu etnocultural important, patrimoniu valorificat în cadrul activităților turistice, respectiv în cadrul diferitelor evenimente organizate. Patrimoniul etnocultural include pe de o parte tradiții și obiceiuri, dansuri (dansuri feciorești, tradiții de Crăciun, de Paști, Balul Strugurilor, etc.), pe de altă parte diferite obiecte vechi, de o valoare etnoculturală ridicată, port popular, mobilier cu elemente și motive populare, broderii tradiționale sau obiecte de uz casnic tradiționale.

Pe lângă această localitate, în Cluj există mai multe zone care au fost desemnate stațiuni turistice de interes local:

  • comuna Beliș, județul Cluj;
  • comuna Măguri – Răcătău, județul Cluj;
  • comuna Mărgău, județul Cluj;
  • zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni, județul Cluj;
  • comuna Săcuieu, județul Cluj;

Foto: Cetățeni din Huedin

Comentarii Facebook