Înalta Curte judecă azi cererea lui Cherecheș de strămutare a dosarului în care a fost condamnat pentru luare de mită


La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă astăzi cererea de strămutare a dosarului fostului primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, cerere depusă înainte de sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii luI Cătălin Cherecheş au formulat această cerere, după ce judecătoarea care în cele din urmă l-a condamnat la închisoare, a cerut ea insăşi să fie retrasă din dosar, după ce rudele lui Cherecheş au dat mita 50 de mii de euro judecatoarei, pentru o sentinţă mai bună. Cum cererea i-a fost respinsă, judecătoarea a rămas decidentul din dosar, iar avocaţii lui Cherecheş au cerut strămutarea la un alt complet. Doar că termenul acestei strămutari a fost mutat tocmai acum, pe 7 decembrie, iar între timp s-a dat sentinţa de 5 ani de închisoare.

Dacă este acceptată strămutarea, procesul lui Cherecheş se rejudecă în apel.

Amintim că, fostul primar din Baia Mare a fugit din ţară chiar în ziua sentintei, pe 24 noiembrie, folosind la vama un buletin al unui văr. El a fost prins după patru zile, într-o gară din Germania. În acest moment sunt în lucru formalităţile prin care ar putea fi extrădat, formalități care ar putea dura si 6 luni de zile.

În tot acest timp, judecătorii germani pot decide ca fostul primar din Baia Mare sa ramana in arest sau libertate, iar la finalul procesului de extradare pot decide ca fostul primar sa fie trimis in tara pentru executarea pedepsei, sa isi faca pedeapsa in Germania sau sa i se refuze cerera de extrădare și el să rămână liber pe teritoriul german, scrie Observator. 

Comentarii Facebook