,,În zonă este un liceu și părinți ce își duc copiii spre grădinițe” - Locuitorii unui cartier din Cluj, îngrijorați de câinii scoși la plimbare fără lesă


Clujenii din Bună Ziua sunt îngrijorați cu privire la câinii din rase considerate agresive, care sunt scoși la plimbare de stăpânii lor, fără a avea botniță. În cele mai multe cazuri aceștia sunt lăsați liberi, fără lesă, pe terenuri din zone circulate, aflate în apropierea magazinelor sau a instituțiilor de învățământ

,,Pe strada Bună Ziua, în fiecare dimineata între orele 7.45-8.10 exista un domn care își plimba cainele rasa rottweiler, fara lesa si fara botnita, punand in pericol comunitatea. De menționat ca în zona este un liceu și părinți ce își duc copiii spre gradinite. Rog politia locala sa faca mai multe plimbări în zona și să-l sancționeze pe acest domn, intrucat plimbarea liberă a acestor caini este periculoasă si ilegală. Multumesc.”, le-a reclamat clujean.

Problema a fost sesizată și de alți locuitori ai cartierului Bună Ziua în trecut, un clujean menționând că fenomenul pare să ia amploare. 

,,Dacă comentezi ceva se inflamează rapid că fix al lor nu e agresiv”-Clujenii îngrijorați că tot mai mulți câini sunt plimbați fără botniță și fără lesă

Câinii periculoși  se împart în două categorii 

  • categoria I în care intră câinii de luptă și câinii de atac de tip ,Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor
  • categoria II, la care intră câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

În cazul ambelor categorii, și a oricărui alt câine agresiv, indiferent de rasă, aceștia pot fi plimbați numai dacă proprietarul le pune botniță și zgardă cu lesă sau ham.

Cei care își plimbă câinii periculoși, deci chiar și cei agresivi, fără botniță și lesă riscă o amendă între 1.500 și 3.000 de lei. 

Comentarii Facebook