Duminica 28 Aprilie

,,Dacă comentezi ceva se inflamează rapid că fix al lor nu e agresiv”-Clujenii îngrijorați că tot mai mulți câini sunt plimbați fără botniță și fără lesă


Un clujean care locuiește în Bună Ziua a observat că un fenomen îngrijorător ia amploare. Câini din rase considerate agresive sunt plimbați fără lesă și fără botniță prin cartier.

,,E a doua oară când văd câini din rasă agresivă lăsați liberi, fără botniță și fără lesă pe stradă în decurs de o săptămână. Dacă comentezi ceva se inflamează rapid că fix al lor nu e agresiv. Așa au zis probabil toți proprietarii de câini care au mutilat și omorât copii sau animale. Vizavi este un liceu.” a scris bărbatul pe un grup destinat locuitorilor din Bună Ziua.

Câinii periculoși sunt grupați, în funcție de rasă, în două categorii. Mai precis, avem categoria I, la care intră câinii de luptă și câinii de atac de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, și categoria II, la care intră câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Proprietarii câinilor periculoși din categoria I îi pot plimba numai în holurile imobilelor în care sunt ținuți, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea. Însă asta numai dacă acei câini poartă botniță și sunt ținuți în zgardă cu lesă sau în ham.

Referitor la câinii periculoși din categoria II și la orice alt câine agresiv, indiferent de rasă, aceștia pot fi plimbați în locurile publice, mijloacele de transport în comun și holurile imobilelor în care sunt ținuți. De asemenea, pot fi plimbați numai dacă proprietarul le pune botniță și zgardă cu lesă, potrivit avocatnet.ro

Românii care-și plimbă câinii periculoși, deci chiar și cei agresivi, fără botniță și lesă riscă o amendă între 1.500 și 3.000 de lei. 

Foto: Carierul Bună Ziua

Comentarii Facebook