In Piata Marasti soferii raman pietoni in cateva secunde


Un cititor al Stiridecluj.ro ne-a trimis la redactie doua fotografii in care se poate observa un autoturism al Politiei Rutiere care este parcat, in zona sensului giratoriu de la Piata Marasti,  in sens invers, pe o artera de circulatie, cu sens unic.

 

"In fiecare zi, politistii stau la panda la trecerea de pietoni din zona. Daca nu dai prioritate ramai instant fara permisul de conducere. Cum un pieton calca pe partea carosabila iar un sofer nu a oprit, desi strada este foarte lata in zona respectiva, ramane fara permisul de conducere", ne scrie Andrei, un cititor al stiridecluj.ro, care a ramas pieton pentru 30 de zile pentru ca nu a acordat prioriatate de trecere pietonilor.

 

"Strada are in zona respectiva trei benzi de circulatie. Daca un pieton pune piciorul in strada si tu esti pe banda a treia, la zece metri distanta, si nu opresti, ramai fara permis".


Andrei mai sustine ca circulatia pe sensul de circulatie este inspre zona IRA, dar cu toate acestea echipajul de politie sta tot timpul in sens invers. "Daca politistii sunt chemati sa aplice legea, stau si ma intreb de ce nu respecta chiar ei legea. Ca sa ajunga masina ca in pozitia din fotografia pe care v-am trimis-o atunci este clar ca politistul care o conduce incalca Codul Rutier".


Stiridecluj.ro nu a putut obtine un punct de vedere al IPJ CLuj din cauza faptului ca purtatorul de cuvant nu a putut fi contactat. Codul Rutier obliga soferii sa acorde prioritate pietonilor aflati in traversarea strazii prin loc marcat.

 

Comentarii Facebook