În Mănăștur, proprietarii de câini plătesc ”Taxă Câine” ca pe vremea lui Funar

 

Proprietarii de câini din Mănăștur sunt taxați cu 50 de lei în fiecare lună la cheltuieli, rubrica fiind denumită ”Taxă câine”.

 

Va rog frumos sa informati asociatiile de locatari, in special pe cele din Manastur, de ilegalitatea aplicarii unei taxe de 50 de lei pe caine. Nu cred ca e nevoie sa va spun ca mi se cere o taxa de 50 de lei pe caine, ca exista rubrica speciala la tabelul de cheltuieli intitulata ”Taxa Caine”, si conform noului HCL votat in 2015 aceasta taxa este ilegala. Va rog frumos faceti cumva sa informati si asociatiile de locatari ca m-am saturat de injuraturi si urlete pentru ca refuz sa platesc taxa asta nesimtita! Poate daca era un 5 lei nu ziceam nimic, dar 50 de lei mi se pare de o nesimtire crasa. Multumesc!”, a scris Andrada pe domnuleprimar.ro.

 

Primăria a confirmat că această taxă este ilegală.

 

Aceasta taxa perceputa pe animal este ilegala prin urmare va recomandam sa va adresati Serviciul Relatii cu consiliul si administratie locala, telefon 0264/596030, interior 3014, in vederea furnizarii adresei exacte a asociatiei de proprietari pentru luarea masurilor legale si informarii reprezentantilor acesteia in legatura cu aspectele sesizate de dumneavoastra”, precizează Biroul Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

 

În urmă cu 15 ani, la Cluj-Napoca toți proprietarii de animale de companie erau obligați să achite o taxă la întreținere pentru câinele lor. Această hotărâre a fost abrogată.

Comentarii Facebook