În lipsa unui ștrand municipal, mai mulți copii din Cluj au folosit lacul amenajat în Parcul Feroviarilor pe post de „piscină” - VIDEO


Ștrandul Municipal din Cluj-Napoca a funcționat până la sfârșitul anilor ’90, apoi fiind lăsat în paragină. Nu este de mirare că, în acest weekend, cu temperaturi de vară, de peste 26 de grade Celsius, mai mulți copii au transformat lacul din Parcul Feroviarilor în piscină. 

Cum afară erau undeva la 30 de grade, tinerii nu au rezistat tentației de a face baie și s-au aruncat în baltă. Aceștia s-au bălăcit zeci de minute, arătându-se extrem de încântați că au găsit această alternativă de relaxare. Deși au fost avertizați că pe marginea lacului se află un panou electric și multe fire electrice, existând riscul de electrocutare, tinerii și-au continuat distracția, scrie ziarulfaclia.ro.

Unul dintre copii chiar ar fi spus că nu e prima dată când face baie în acest lac amenajat în Parcul Feroviarilor, notează sursa citată.

Ștrandul Municipal, pentru cei care nu știu era situat vis-a-vis de Cluj Arena, pe o suprafață generoasă, unde erau amenajate trei bazine, cel mare având trambulină. După Revoluție, ștrandul a mai funcționat circa 10 ani, iar apoi a devenit ”nerentabil”.

Cineva a vrut să facă blocuri de 20 etaje pe acea locație, dar Primăria Cluj-Napoca s-a opus. Partea negativă este că nici nu a făcut demersuri pentru a prelua terenul sau de a forța proprietarii să continue activitatea inițială. ”Ștrandul municipal nu ține de Primărie, ține de privați, care au optat să facă blocuri de 20 de etaje. Asta a vrut cel care stătea lângă Hotel Sport. Nu am putut să aprob ca acolo să se facă blocuri de etaje, așa cum au dorit ei. Ar fi compromis tot ceea ce înseamnă Parcul Central.

Dacă vor dori să facă ștrand, evident că au cale deschisă și aprobările la Primărie. A fost o bătălie de ani de zile cu investitorul, care în fiecare moment voia blocuri. Am spus că acolo este un spațiu de recreere. Eu nu pot să construiesc pe terenul lui, dar nici el nu poate face blocuri, pentru că nu avem nevoie de blocuri acolo”, declara primarul Emil Boc.

strand.jpeg

Comentarii Facebook