In Huedin sunt 96 de palate tiganesti! Primaria vrea un nou PUG pentru a le interzice, dar nu are bani VIDEO


Primarul orasului Huedin, Mircea Morosan, a anuntat ca analizeaza posibilitatea adoptarii unui nou Plan Urbanistic General (PUG) prin care palatele tiganesti sa nu mai fie avizate.

Din pacate, in viitorul apropiat acest proiect nu va putea fi implementat din lipsa de fonduri, a anuntat edilul. "Acum nu avem bani pentru un nou PUG, dar acesta ar seta noi parametri pentru eliberarea autorizatiilor de construire si aceste palate tiganesti cu turnuri ar disparea. De cand sunt eu primar, din 2008, am eliberat numai 3 autorizatii de constructie pentru astfel de palate si numai intr-un caz au aparut turnuletele ilegale. L-am dat in judecata pe proprietar si am castigat, urmand ca acoperisul sa fie demolat", a declarat primarul Mircea Morosan.

In Huedin sunt in acest moment 96 de palate tiganesti cu turle, construite in ultimii 20 de ani. "Trebuie stiut ca aceste constructii mamut respecta toate autorizatiile in vigoare. Cum sa daramam palatele daca sunt facute de cei mai buni arhitecti romani? La ei problema este ca vor sa aiba acoperisuri specifice si nu respecta ultima parte din proiect. Isi fac turnuri pentru ca in functie de cate au atatea kilograme de aur se crede ca detin", a mai spus primarul.

Mircea Morosan a precizat ca tiganii de la el din oras au cersit in ultimii 20 de ani in toate colturile lumii, dar acum s-au adunat in Anglia, Irlanda si Finlanda, unde legislatia este permisiva.

"Tiganul e cel mai rezistent si au navalit in Anglia pentru ca nu au legislatie care sa interzica cersitul. Au fost si in Italia, Spania, Germania, Austria si chiar Argentina, dar au plecat de peste tot adunandu-se in cele trei tari. Mie imi spun ca ei construiesc din alocatii si fac multi copii in Anglia pentru a obtine cetatenia, dar nu recunosc ca se ocupa cu cersitul", a mai adaugat Mircea Morosan.

Huedinul a ajuns in centrul atentiei in presa din Marea Britanie in urma unei serii de reportaje realizate de reporterii BBC despre copiii romani care cersesc in Londa. Un jurnalist britanic a fost la un pas asa fie agresat de tiganii din Huedin in timp ce realiza un reportaj la un palat cu turle din localitatea clujeana.

 

Vezi mai jos ce a patit reporterul de la BBC...

Reporter BBC, amenintat cu bataia de tiganii din Huedin: "Va sparg capul!". Jurnalistul intreba despre cersetorie - VIDEO

 

Video: YouTube

Comentarii Facebook