Miercuri 1 Februarie

În Florești vântul a suflat cu 170 km/h. Pe strada Tineretului a spulberat mansarda: Au rămas numai cu pardoseala

 

Pe strada Tineretului, din comuna Florești, mansarda blocului a fost luată pe sus, iar oamenii au rămas numai cu pardoseala. 

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a explicat care sunt pagubele:

 

Teribila, ciudata si inexplicabila urgie a lovit azi Florestiul si intreaga Transilvanie. Natura dezlantuita, adica rafale de vant cu viteze de 150 -170 km/h (in Floresti!!). Acum, dupa mai bine de 6 ore de munca de teren, cateva ganduri, sub emotia celor vazute, a suferintei celor care si-au pierdut efectiv casele !

 

- DIN FERICIRE PIERDERI DE VIETI OMENESTI NU SUNT

 

- DIN NEFERICIRE, avem pierderi materiale. Le evaluez la aprox. 10 milioane de lei

 

- Cea mai grava situație e pe Tineretului, unde vantul a spulberat acoperisul unui imobil colectiv SI LOCUINTELE DE LA MANSARDA, care au ramas efectiv cu pardoseala si atat! Pagube insemnate pe Cetatii 2, Florilor, Teilor (acoperisuri smulse), Scoala din Luna de Sus, Gradinita de pe Horea, Cladirea Primariei

 

- FELICITARI CELOR DE LA SCOALA DIN LUNA PENTRU MOBILIZARE SI OPERATIVITATE

 

- Pentru a va face o idee despre ce stihii ale naturi vorbim, la cladirea Primariei a fost smulsa invelitoarea prinsa in suruburi de 60 mm !!! Din pacate, la unele imobile, la acoperisuri am vazut calitate slaba a lucrarii (nu intru in detalii, doar punctez...calitate slaba, dar in parametrii ceruti de normative).

 

- Maine dimineata la ora 8, am convocat deja o Sedinta Operativa pt Situatii Speciale. Vom cauta SOLUTII pentru ajutorarea celor ce au avut de suferit, in special a celor de pe Tineretului, care au ramas FARA LOCUINTE ! Maine e si sedinta de Consiliu Local, voi prezenta situatia, vom cauta SOLUTII CONCRETE

 

- Prima urgenta este indepartarea molozului, a resturilor de la acoperisurile smulse. Se va realiza maine, de catre Primarie ! Inteleg ca propietarii de locuinte dincolo de trauma emotionala, nu au posibilitatea fizica si financiara de a rezolva acest aspect, ASA CA FACEM NOI PRIMARIA CURATENIE.

 

- Ma gandesc serios la a demara un proiect de realizare a unei CLADIRI SPECIALE DE REZERVA PENTRU SITUATII DE URGENTA. Natura ne-a dat un semnal pe care trebuie sa il luam extrem de serios!

 

- Din pacate, marea majoritate a proprietarilor imobilelor distruse/avariate nu aveau asigurari obligatorii de locuinte.

 

- Am fost pe teren alaturi de cei de la Politia Locala, ISU si reprezentanti ai Sectiei 6 Politie Rurala Floresti, cu totii facandu-ne datoria fata de Floresti si impreuna actionand, in masura posibilitatilor, pentru a preintampina alte nenorociri si a avea o imagine de ansamblu asupra ceea ce s-a intamplat. S-a tinut continuu legatura cu alti factori si institutii abilitate in managementul situatiilor de urgenta.

 

- MULTUMIRI CELOR DE LA ISU (INSPECTOR SEF ISU, COLONEL ION MOLDOVAN SI LOCOTENENT COLONEL GRIGORE URCAN COMANDANT DETAȘAMENTUL NR. 2 DE POMPIERI SI AL PUNCTULUI DE LUCRU ISU FLORESTI) SI SECTIA 6 POLITIE RURALA FLORESTI (COMISAR ALEXANDRU MIRON)”.

Comentarii Facebook