În coate și în genunchi la Nicula, pentru iertarea păcatelor - FOTO

 

Tradiția înconjurării bisericii de lemn de la Mănăstirea Nicula în coate și în genunchi a fost respectată și în acest an. Mii de credincioși au făcut penitență și au cerut iertare Sfintei Fecioare.

 

Pe unii acest ritual îi îngrozește, dar foarte mulți pelerini vin la Nicula special pentru a urma acest ritual de sacrificiu. ”Vin din Moldova de 20 de ani și în fiecare an fac acest lucru, înconjur biserica de lemn și mă rog să mă vadă Sfânta Fecioară și să îmi ierte păcatele”, ne-a spus Maria, o femeie de 56 de ani de lângă Iași.

 

Pe mine Sfânta Fecioară m-a ajutat și m-a vindecat de o boală gravă. De atunci vin în fiecare an pentru a-i mulțumi. Este un sacrificiu să mă trag pe jos pe aici, dar așa cred că vede cât o iubim”, a spus și Costel.

 

Conform estimărilor preoților, în acest an la Mănăștirea Nicula au urcat circa 60.000 de credincioși. ”Credincioșii vin din toată țara cu câteva zile înainte de ziua de 15 august. Mănăstirea Nicula este un loc sfânt și aici se se respiră spiritualitate. Încă de acum câteva zile am început un program special pentru hramul mănăstirii. Azi-noapte a fost un priveghi până târziu, iar oamenii au aprins lumânări și au cântat”, a spus starețul mănăstirii.

 

Slujba de Sfânta Maria Mare a fost oficiată de Mitropolitul Clujului, IPS Andrei. 

 

După terminarea ceremonialului, pelerinii sunt așteptați la popota mănăstirii cu bucate pregătite de călugări, 16.000 de sarmale și cozonaci.

Comentarii Facebook