În Clujul universitar, cărțile sunt aruncate la gunoi: Lumea e motivată de Dorian Popa și TikTok, de ce mai avem nevoie de cărți?! - FOTO


Zeci de cărți au fost aruncate la tomberon în cartierul Gheorgheni, iar un iubitor al lecturii le-a recuperat. Cu toate acestea, mulți clujeni se plâng că nu mai au ce face cu cărțile vechi, pentru că nimeni nu le vrea. 

Clujenii spun că s-au lovit de problema cărților, pe care nu le vrea nimeni

”Nu pot fi donate. Nu sunt acceptate nicăieri. Dacă primesc un exemplu concret unde mă pot prezenta cu minim 500 de cărți (asigur eu transportul) și nu sunt trimis la plimbare acolo mă duc. De 2-3 ani le tot pastrez si încă încerc, dar cu ghinion”.

”Practic nu avem nevoie de ele, nu? Când o generație are că model de reușită pe Dorian Popa și alții că el, și toată lumea e motivată să facă Only Fans și TikTok, de ce mai avem nevoie de cărți?!”.

”Nu ai unde dona. Am sunat la toate anticariatele din CJ sa le donez 3 saci cu cărți, culmea și colecții, dar nimeni nimic. Le-am dus la țară și aprind focul cu ele”.

Soluția ar putea fi extrem de simplă! Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Cluj ar trebui să realizeze un program de dotare cu cărți a școlilor din mediul rural, iar toate acestea să fie preluate și donate. 

Comentarii Facebook