Duminica 16 Ianuarie

În căminele UBB Cluj se pot caza numai studenții vaccinați


Senatul UBB Cluj a decis că în cămine se pot caza numai studenții vaccinați sau care au prin boală.

La propunerea reprezentanților studenților, cazarea în cămine - pentru a se asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenți, maxim unde se poate - se va face doar pentru studenții vaccinați și/sau pentru cei care se află în fereastra de protecție a trecerii prin boală (15-180 de zile de la trecerea prin boală). 

Experiența cazării studenților pe parcursul verii a demonstrat că testarea periodică nu s-a dovedit funcțională și utilizată de către studenți, fiind nerealistă și birocratică. Studenții care au drept la cazare, dar din condiții medicale nu pot fi vaccinați, vor fi cazați în condiții speciale. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, precizează UBB Cluj. 

Universitatea a mai anunțat că va actualiza și reactiva protocoalele epidemiologice pentru derularea în siguranță a actului academic și a cazării în cămine, acestea urmând a fi aprobate pentru a se putea implementa începând cu 27 septembrie 2021.

Comentarii Facebook