IML Cluj plateste din bani publici o firma de pompe funebre pentru a face treaba angajatilor


IML Cluj plateste din bani publici o firma pentru transportul cadavrelor, cu toate ca are in dotare o autoutilitara si personal angajat. Directorul Marius Vartic sustine, insa, ca personalul este insuficient.

Institutul de Medicina Legala Cluj (IML) a incheiat in 1999 un contract de prestari servicii cu societatea In Memoriam Prest SRL, administrata de Sabo Teofil Vasile.

Acuzatiile sunt aduse de angajatii IML Cluj care il acuza pe directorul Marius Vartic ca a angajat nejustificat firma "pentru transportul cadavrelor, intrucat IML Cluj Napoca dispune de o autoutilitara proprie si personal angajat pentru asemenea activitate, cu atat mai mult cu cat  apare si un conflict de interese deoarece patronul firmei este angajat al IML Cluj-Napoca pe post de laborant autopsier".

Directorul Marius Vartic respinge acuzatiile si a declarat ca "intelegerea" cu firma de pompe funebre a fost realizata in baza OUG 34/2006 si respecta tarifele minime stabilite de catre Guvern si anume 65 de lei pentru un cadavru transportat.

"Noi suntem in legalitate si respectam ordonanta. A trebuit sa incheiem acest contract pentru ca nu avem angajati suficienti si suntem descoperiti intre orele 14.00 - 8.00. Avem angajat un brancardier cu norma intreaga si inca unul care lucreaza o saptamana si o saptamana este liber, pentru ca este cu jumatate de norma, ca urmare a reducerilor de personal din luna august", a declarat pentru Stiri de Cluj directorul Marius Vartic.

Cei doi angajati acopera numai activitatea cuprinsa intre orele 8.00 si 14.00, dupa care "pun pusca jos" si intra in "paine" firma de pompe funebre platita din bani publici.

"Platim la limita, nici mai mult nici mai putin. Circa 65 de lei pentru transportul unui cadavru. Nu avem de ales pentru ca ne cheama politia la miezul noptii si trebuie sa mearga cineva, asa ca am facut acest contract cu firma, dar daca cei care ma acuza, colegii mei, stiu o firma care lucreaza mai ieftin ii rog sa vina si sa imi spune, pentru ca eu reziliez contractul cu societatea", a declarat Marius Vartic.

"Firma am auzit ca apartine sotiei unuia dintre angajati, dar nu are sediul in IML Cluj asa cum au afirmat unii dintre colegii mei", a mai precizat Vartic, care a declarat ca nu stie cine sunt actionarii sau administratorii societatii.


Angajatii de la IML Cluj au declansat o adevarata "cruciada" impotriva directorului Marius Vartic, pe care il acuza intr-un memoriu cu 24 de puncte de management defectuos.

Comentarii Facebook