Miercuri 24 Aprilie

Imagini deplorabile în Cluj: 4 săli de jocuri și mulți oameni ai străzii pe Bulevardul Nicolae Titulescu: „Se sună zilnic la Poliție, degeaba”


Clujul așa cum nu vrem să-l vedem! Dincolo de reclamele care spun că este „cel mai frumos” sau „cel mai bun curat din Ardeal”, unele zone ale municipiului Cluj-Napoca au probleme grave. Probleme, care din păcate nu se rezolvă printr-un simplu apel la Poliția Locală. Pe Bulevardul Nicolae Titulescu a mai apărut o sală pentru jocuri de noroc, e a patra. Lângă aceste săli de jocuri își fac veacul oamenii fără adăpost. Mai mulți clujeni spun că au contactat Poliția, însă lucrurile nu s-au rezolvat.

În România, dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Oamenii rămân fără case, iar 40 la sută dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere. În țările sărace, sălile de jocuri prosperă, ele vând iluzia unui viitor frumos, pe care populația aflată la limita sărăciei și-ar dori să-l aibă.

Poze făcute pe B-dul N.Titulescu, langa cele 4 (!!!) săli de jocuri de noroc. Aici, in fata uneia dintre ele își duc viața oamenii fără adăpost ai cartierului, ei sunt cei pe care îi vedeți în poze. Micul spațiu verde, unde unul dintre ei tocmai își face treburile, iar mai târziu altul doarme cu sacul de dormit deasupra "treburilor" se afla în spatele stației „Bistriței”, a relatat o clujeancă.

om al străzii.jpg

Oamenii sunt șocați de creșterea alarmantă a sălilor pentru jocuri de noroc, dar și de faptul că deși au contactat Poliția să rezolve problema cu oamenii străzii, să-i ajute să depășească situația precară în care se află, nu s-a întâmplat nimic. 

Cei care au vazut fotografiile au comentat:

Îi văd zilnic!! Sub orice critică!! Se sună zilnic la poliție...degeaba... Din câte am înțeles, mulți le dau bani și mâncare și de aceea nu pleacă de aici.... Domnule Emil Boc vă rugăm faceți ceva!!!”, a punctat o clujeancă.

Da. Într-adevăr. În ultima vreme erau acolo pe Bistriței. Însă nu erau dintotdeauna în acest cartier. Și nu erau așa mulți la un loc cum sunt acum pe Titulescu”, a mai confirmat femeia.

Poliția locală vine, îi duce la adăpost de unde ei pleca imediat! Nu stau. Nu se rezolvă nimic, din păcate”, a explicat o altă clujeancă care stă în zonă.

Foto: Gheorgheni Cartier

------------------------

UPDATE

Polițiștii locali din Cluj-Napoca spun că fac periodic verificări în zona menționată.

Polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică-Zona III au efectuat zilnic verificări, în perioada 11.05-17.05.2023, pe strada B-dul Nicolae Titulescu nr.165 pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică și prevenirea unor fapte antisociale.

În urina verificărilor efectuate în perioada mai sus menționată au fost identificate 4 persoane și au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool pe domeniul public conform Legii nr.61/1991 rep. și o sancțiune contravențională pentru aruncarea de deșeuri pe domeniul public conform HCL 191/2009, privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. La verificările efectuate de către polițiștii locali pe timpul nopții, nu au fost identificate persoane care să doarmă sub cerul liber.

Persoanele identificate au fost îndrumate spre domiciliu, însă revin de fiecare dată în aceeași locație deoarece li se oferă hrană, îmbrăcăminte, bani și chiar adăpost din partea cetățenilor care locuiesc în zonă.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 15.06.31.jpeg

Comentarii Facebook