Imaginea suferinței. Radu Țermure se desparte de o parte din cățeii evacuați la Cluj - FOTO


Adăpostul cu 850 de câini de pe Valea Fînațelor trebuie evacuat în aceste zile. Între timp, o mică parte dintre câței, circa 100, au fost adoptați și sunt trimiși de la Cluj, restul fiind într-o situație incertă.

Imaginea asta face turul grupurilor de pe Facebook. Pe cine sensibilizeaza? Intr-un colt de Romania, un Om isi plange suferinta, iar inima i se rupe in 850 de bucati. 850 de catelusi pe care i-a salvat si de care a avut grija cum a putut mai bine, ii sunt luati. O parte dintre ei pleaca cu Oameni buni. O parte asteapta sa li se decida soarta. Fie vor fi salvati de Oameni buni, fie vor fi omorati de hingheri.

Pentru cine nu stie, este vorba despre domnul Radu Termure, care este evacuat (la cererea proprietarului) de pe un teren, pe care a locuit timp de 13 ani si pentru care a platit chirie.

Un Om traieste o mare drama si in alte case din acelasi oras, alti oameni se uita la TV si asteapta sa le treaca viata.

Omul are nevoie de Oameni, sa-si salveze "copiii" si sa-i stie pe maini bune. Nu are timp, in cateva zile trebuie sa elibereze, altfel autoritatile isi vor face de cap, cum stiu ele mai bine.

Scrieti-i si Ajutati-l! Asumati-va 2-5 catei sau cati aveti posibilitatea.

Blestemele si rugamintile si emoticoanele nu ajuta. Este nevoie de implicare concreta, de mers si luat catei”, scrie un voluntar.

75392782_2430979150477955_5562222938855309312_n.jpg

Primarul Emil Boc promite implicare, lucru cerut de iubitorii de animale. 

Vreau să știți că mă preocupă soarta cățelușilor de acolo în fiecare zi. Discut pe toate palierele, și pe orizontală, și pe verticală. Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că toate discuțiile sunt în plină derulare, este inclusiv un proces de natură juridică. Vreau să vă asigur că situația este și va fi sub control. Cățeii sunt pe proprietate privată, adăpostul nu este proprietate publică, dar colaborez cu toate autoritățile. Am pe agenda zilnică această temă și o urmăresc în fiecare zi”, a declarat Emil Boc.

Mă preocupă soarta acestor cățeluși. Să știe cei care sunt interesați că au la Primărie un ochi atent care se uită la acest subiect. Mai multe detalii nu pot da în acest moment, o să înțelegeți mai târziu despre ce este vorba”, a mai spus Boc, fără a da detalii.

Comentarii Facebook