Ilie Năstase, dur la adresa jurnaliștilor britanici: De ce se supără toată lumea?



Primul lider mondial al ATP, Ilie Năstase, le-a spsu jurnaliștilor BBC că în cazul în care va primi o suspendare drastică din partea ITF pentru comentariile făcute la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams va renunţa definitiv la sportul alb.

Năstase a primit o suspendare temporară din partea ITF după incidentele petrecute în cadrul meciului dintre România și Marea Britanie, de la Fed Cup, însă ancheta deschisă de forul de conducere al tenisului continuă.

Totuși, fostul sportiv consideră că spusele sale de la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Marea Britanie au fost considerate rasiste doar de jurnaliştii britanici, iar toată lumea a preluat informaţia în acest fel.

"Englezii au considerat că a fost un comentariu rasist şi toată lumea a preluat informaţia exact aşa. Românii nu cred că e un cuvânt cu tentă rasistă. Singura persoană care se poate supăra este, probabil, Serena, dar nu voi, oamenii din Anglia. De ce se supără toată lumea? Nu înţeleg", a spus Ilie Năstase, despre comentariile făcute la adresa Serenei Williams, conform Mediafax

"Dacă nu am voie să stau pe scaun, nu mă mai duc. Am alte lucruri de făcut, am multe afaceri. Tocmai le-am zis acelaşi lucru celor de la Federaţia Română de Tenis. Am venit pentru fete, ele mă vor pe scaun. Am 71 de ani, am fost numărul unu în lume. Aş vrea să văd câţi alţi fosţi lideri mondiali merg să vada un meci de fete. Aş vrea să văd acea persoană. Nu primesc bani, nu primesc nimic. Câţi jucători ar face asta? Şi ei vor să mă suspende!", a completat Năstase.

Comentarii Facebook