Sambata 3 Decembrie

Ilie Cornoiu a fost arestat in cazul "Mita la Bac" Cluj. Cornoiu este consilier judetean din partea PRM si profesor universitar la USAMV Cluj


Profesorul Universitar Ilie Cornoiu, presedintele Comisiei de Bacalaureat de la Grupul Scolar "Alexandru Borza" din Cluj unde au fost gasite lucrari xeroxate a fost arestat astazi de procurorii DNA Cluj. Alti trei profesori au fost retinuti in acelasi dosar.

"In cursul lunii iunie 2010, cu ocazia sesiunii iunie-iulie 2010 a examenului de bacalaureat desfasurat la centrul de examen mentionat, inculpatul Cornoiu Ilie, in calitate de presedinte al comisiei de examen, a acceptat primirea cu titlu de mita, de la Rus Ioan, director grupului scolar "Alexandru Borza" din Cluj si de la Vaidahazan Ioan, membru in comisia de bacalaureat, coinculpati in acelasi dosar, a unei sume de bani (al carei cuantum nu a fost precizat), bani care proveneau de la candidatii la examen. Suma strânsa de inculpatii Rus Ioan, Avram Dorel si Vaidahazan Ioan de la candidatii care au apelat la acestia pentru fraudarea examenului se ridica la aproximativ 30.000 euro", precizeaza reprezentantii DNA Cluj, intr-un comunicat de presa.

 

Ilie Cornoiu este consilier judetean din partea PRM Cluj si este profesor universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca. El este acuzat de luare de mita, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata si sustragere sau distrugere de inscrisuri, in forma continuata, fiind implicat in fraudarea examenului de bacalaureat desfasurat la Centrul de examen Grup Scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, in vara anului 2010.


"Dupa falsificarea si multiplicarea lucrarilor prin xerocopiere color, Cornoiu Ilie a stampilat toate cele 42 de lucrari falsificate, introducandu-le intre celelalte lucrari de la Limba si Literatura Romana. De asemenea, pentru a crea aparenta de legalitate si pentru a ingreuna verificarile, in perioada 28-30 iunie 2010, inculpatul Cornoiu Ilie a sustras documentele care ar fi putut atesta inlocuirea lucrarilor, borderourile de predare a lucrarilor scrise profesorilor supraveghetori la proba de limba si literatura romana", se mai arata in comunicatul de presa trimis de DNA Cluj.


Profesorul universitar Ilie Cornoiu a fost retinut initial astazi pe 24 de ore, iar judecatorii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventiva pentru pe 29 de zile.

Comentarii Facebook