Miercuri 22 Martie

Hoți stradali în Cluj-Napoca! Chiar și o fată de 16 ani fura în Piața Mihai Viteazu, din ghiozdane


Doi clujeni au rămas fără bani, după ce au devenit ținta unor hoți stradali cu ”mâna fină”.

În 7 februarie, Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

În baza sesizării, la nivelul Compartimentului de Investigații Criminale au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Informațiile obținute în urma activităților investigativ-operative au condus la stabilirea faptului că persoana bănuită de comiterea infracțiunii se află în municipiul Deva, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din același municipiu.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În aceeași zi, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei tinere, de 16 ani, cercetată pentru comiterea infracțiunii de furt.

La data de 14 ianuarie, în jurul orei 13.00, profitând de neatenția unei femei care se deplasa pe strada Piața Mihai Viteazu, tânăra ar fi sustras din ghiozdanul acesteia portofelul care conținea acte personale, carduri bancare și bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 250 de lei.

În urma investigațiilor derulate și probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută 24 de ore, iar ulterior, a fost plasată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ce recomandă poliția pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți, bagaje:

  • aveţi grijă unde ţineţi banii sau cardurile. Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile; Manifestați precauție în cazul în care purtați rucsacul pe spate!
  • nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia de autoturism sau alte obiecte de valoare;
  •  genţile sau bagajele avute asupra dumneavoastră să fie închise şi ţinute permanent sub observaţie;
  •  păstraţi obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei, evitând pe cât posibil ca acestea să fie expuse la vedere;
  • când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; autorii furturilor din poșete/genţi şi buzunare pot „opera” în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenţia în timp ce altul acţionează;
  • nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
  • În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, genți, bagaje sesizați imediat poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

Comentarii Facebook