Miercuri 24 Aprilie

Sef IPJ Cluj: Jaful de la Banca Transilvania a putut avea loc si din cauza neglijentei functionarilor -usa casieriei era intredeschisa

Seful IPJ Cluj, Ioan Pacurar , a declarat  ca autorii jafului de la Banca Transilvania din Cluj au putut sa isi duca la capat planul si  din cauza neglijentei functionarilor. Potrivit lui Pacurar acestia au facut mai multe greseli, dar una dintre ele a fost probabil decisiva.

 

"Pot sa va spun, de exemplu, ca au lasat usa de la casierie deschisa, in conditiile in care este obligatoriu ca aceasta sa fie inchisa cu lacat", a declarat Ioan Pacurar.

 

Reprezentantii Bancii Transilvania nu au comentat aceste afirmatii, dar printr-un comunicat au subliniat faptul ca "in tot acest timp, banca a acordat intregul suport organelor abilitate, punand la dispozitia anchetatorilor materialele si informatiile solicitate".

 

De asemenea, acestia sustin ca "banca trateaza cu deosebita responsabilitate aspectele care sustin prevenirea unor evenimente similare", se mai arata in comunicat. 

 

Dupa producerea jafului, in februarie 2009, conducerea Bancii Transilvania a anuntat ca ofera o recompensa de 25 de mii de lei (250.000.000 lei vechi) persoanei care va oferi informatii care sa duca la prinderea hotilor. Seful IPJ Cluj, Ioan Pacurar, a declarat astazi ca, deocamdata, nu poate sa spuna daca aceasta recompensa va fi incasata de cineva.

 

 

Comentarii Facebook