Hoți de lemne la Ciurila - Poliția a tras cu pistolul după hoții de lemne

 

Doi bărbaţi au fost pinși în flagrant de poliţişti în timp ce tăiau arbori în pădurea din Ciurila. 

 

Întrucât bărbaţii au fugit şi nu s-au oprit la somaţia poliţiştilor, pentru prinderea acestora s-a făcut uz de armamentul din dotare, fiind executate trei focuri de avertizare în plan vertical.

 

”La data de 5 septembrie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 9 Poliţie Rurală Turda au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori, precum şi a altor abateri privind regimul silvic.

 

În acest context, în jurul orei 12:00, poliţiştii au depistat doi bărbaţi în timp ce tăiau arbori din pădurea de pe raza comunei Ciurila. Aceştia aveau asupra lor o drujbă, deţineau un atelaj hipo, iar în proximitatea lor au fost găsite mai multe bucăţi de arbori tăiaţi.

 

Apariţia echipajului de poliţie la faţa locului i-a făcut pe cei doi să fugă. Întrucât bărbaţii nu s-au oprit în urma somaţiilor poliţiştilor, aceştia au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Au fost trase 3 focuri de avertizare în plan vertical, în urma cărora nicio persoană nu a fost rănită”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

 

Poliţiştii i-au identificat pe cei doi bărbaţi implicaţi şi au stabilit că aceştia au 23 de ani, respectiv 49 de ani, locuind în localitatea Ciurila.

 

Totodată, a fost efectuată cercetarea locului faptei şi s-a stabilit că ar fi fost tăiaţi aproximativ 3,5 metri cubi de material lemnos.

Comentarii Facebook