Hoți de carduri prinși la Cluj! Peste 50 de clujeni au acum cardurile compromise



Polițiștii clujeni, alături de procurorii DIICOT, au prins doi bărbați, cetățeni bulgari, care ar fi obținut ilegal informațiile de pe 54 de carduri bancare.

”La data de 5 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Cluj-Napoca au identificat doi bărbați, de 24 și 30 de ani, cetățeni bulgari, bănuiți de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi transfer neautorizat de date informatice”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Mai exact, cei doi sunt suspectați că, în 2 și 3 mai 2015, ar fi montat pe bancomatul unei bănci din municipiul Cluj-Napoca echipamente folosite pentru copierea datelor de carduri bancare, deținute ilegal, în vederea valorificării datelor bancare obţinute cu ajutorul acestora.

Aceștia ar fi transferat neautorizat datele informatice conţinute de cardurile utilizate la bancomat în dispozitivul de tip skimmer, fiind compromise, în total, 54 de carduri.

Totodată, bărbații sunt bănuiți că, în zilele de 20 și 23 aprilie, ar fi copiat ilegal informații conținute de carduri bancare folosite la un bancomat din Constanţa.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii Facebook