Hoațele bătăușe din Cluj-Napoca au fost arestate! Cum au bătut o fată în față la Sora - VIDEO


Hoațele adolescente sau hoațele bătăușe cum au fost denumite de Știri de Cluj în 2019 au au fost arestate după un furt comis în 26 februarie, 

Cele două fete, de 14, respectiv 15 ani, din Cluj-Napoca, au furat telefonul mobil al unei persoane, în timp ce se aflau în autobuz.  Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au găsit telefonul în casa fetelor, în urma unei percheziții. Prejudiciul a fost de aproximativ 5.400 de lei, iar telefonul a fost înapoiat proprietarului.

Cele două tinere de 14 și 15 ani au fost reținute pe 24 de ore, iar în cursul zile de 8 martie, au fost prezentate instanței, cu propunerea de arestarea preventivă. Față de cele două a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, spun polițiștii clujeni.

Cele două au comis o serie de fapte grave în 2019, având 15 dosare active pentru furt și violență. Părinții le-au scăpat din mâinile autorităților de nenumărate ori.

În 2019, cele două au bătut și jefuit o fată în fața centrului comercial SORA

O postare a unei clujence care a prins în flagrant două hoațe în timp ce încercau să îi fure telefonul mobil a ajuns virală pe internet, iar mulți clujeni au recunoscut că și ei au fost victimele acestora.

Tinerele sunt acuzate de comiterea mai multor furturi de portofele și de genți, dar și de furturi din magazine.

În iunie 2019, cazuil lor a fost făcut public. ”Pe 26 07 2019 ora 19.28 probabil a vrut sa fure de la fetița mea telefonul după ce a urmărit-o pe bus 30 și in stație pe memo a fost lovită și ea și prietena după care au urcat in busul 6”, a scris pe Facebook părintele uneia dintre fetele agresate, care a postat și imaginile.

Vezi AICI video cu bătaia.

La IPJ Cluj, erau depuse atunci peste 7 plângeri penale împotriva tinerelor, care au vârste cuprinse între 12 și 13 ani, însă toate cazurile au fost clasate.

Din păcate, conform oamenilor legii, minorele nu pot fi trase la răspundere penală până când nu împlinesc vârsta de 14 ani.

Părinții le-au salvat de fiecare dată, când aveau probleme cu oamenii legii, dar le lăsau să fure în continuare

În luna august 2019, fetele aveau deja 15 victime la activ. Părinții acestora, în loc să le educe, le scăpau de pe mâna poliției. Fetele au fost internate în unitățile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Cluj), de două ori în Grigorescu și o dată în Câmăpia Turzii. ”După internare, părinții celor 3 s-au prezentat și le-au scos din centre, pentru că legea le dă dreptul. Nu putem dovedi că de fapt părinții le-au trimis la furat, deși sunt suspiciuni. Numai DGASPC poate să facă o monitorizare și să se ajungă la decăderea părinților din drepturi”, a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

Acum, cele două au trecut de 14 ani, astfel că ar putea fi trase la răspundere. 


00:00
-00:00

Comentarii Facebook