Hoațele bătăușe din Cluj-Napoca au făcut 15 victime. Au fost internate, dar părinții le-au SALVAT


Purtătorul de cuvânt al Poliției, Traian Morar, a declarat că cele trei minore care fură și bat persoane în centrul Clujului au 15 dosare la activ, dar nu s-a putut face nimic împotriva lor, fiind minore.

Cele trei fete au comis furturi din buzunare, din magazine și chiar au agresat clujeni. ”La Poliție sunt 15 dosare care le vizează pe cele trei, dosare care au fost trimise procurorilor cu propunere de clasare, fiind vorba de 3 minore, de 12 și 13 ani,, care nu răspund în fața legii”, a spus Traian Morar.

Acesta a precizat că de două ori fetele au fost internate în unitățile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Cluj), de două ori în Grigorescu șu o dată în Câmăpia Turzii. ”După internare, părinții celor 3 s-au prezentat și le-au scos din centre, pentru că legea le dă dreptul. Nu putem dovedi că de fapt părinții le-au trimis la furat, deși sunt suspiciuni. Numai DGASPC poate să facă o monitorizare și să se ajungă la decăderea părinților din drepturi”, a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

Cele trei ar putea ajunge în centre de corecție numai dacă împlinesc 14 ani. ”Legea spune că un minor sub 14 ani nu răspunde penal. Au mai fost cazuri în Cluj-Napoca de minori care au comis infracțiuni. Îl putem da exemplu pe celebrul Bobiță, care de la găinării a trecut la spargeri de locuințe și a ajuns la Gherla în cele din urmă”, a mai adăugat Traian Morar. 

În cursul zilei de luni, 19 august, o femeie a fost bătută în stația de la Regionala CFR de cele trei minore. Opinia publică s-a inflamat din nou, după primul val de furturi comise de cele trei fete în luna iulie. 

Acum aproape nici o lună, fetele din imagine “colecționau” bunurile altora pe strada Memorandumui din Cluj Napoca si nu numai.

Astăzi, la nici o lună după cele întâmplate, am fost târâtă pe jos de către fata din imagine, în jurul orei 18:00, în stația de autobus Regionala CFR.

Poliția nu poate să le facă nimic pe motiv că cele două nu pot răspunde din punct de vedere legal datorită vârstei. Rog persoanele care au mai avut probleme cu aceste două individe să mă contacteze pentru că doar împreună putem reuși să schimbăm ceva...sau cel puțin asa sper”, a relatat Larisa, clujeanca agresată.

Comentarii Facebook