Miercuri 24 Aprilie

Hepatita la Suceag! Primarul sustine ca nu e nimic grav, dar sunt patru persoane internate


Patru persoane, intre care si 2 copii, diagnosticati cu hepatita, sunt internati la Clinica de Boli Contagioase din Cluj.

"Sunt vreo 2 care sunt internati cu hepatita. Provin din 2 familii care, dupa cate stiu eu, lucrau la niste containere de gunoi. Sunt tigani. Am mers cu cei de la DSP Cluj si am verificat sursele de apa si am facut un control si la scoala, dar nu am gasit nimic suspect", a declarat primarul comunei Baciu, Ioan Pop.

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat ca intre persoanele diagnosticate cu hepatita se numara si doi copii, care sunt verisori. "Sunt cazuri care au avut un debut la sfarsitul vacantei. Doi verisori sunt internati si, din cate se pare, acestia s-ar fi imbolnavit de la o sursa de apa. Alti doi adulti sunt bolnavi. La scoala am fost si urmeaza sa facem o campanie de vaccinare, dar nu am gasit si alti copii bolnavi", a mai spus Mihai Moiescu.

Reprezentantii DSP Cluj au prelevat probe de apa pentru a vedea daca aceasta este sursa de imbolnavire.

Localnicii din satul Suceag se plang ca primarul Ioan Pop refuza sa faca investitii in localitatea lor, pentru a schimba conductele de apa, dar "pompeaza" bani in alte sate din comuna.

Edilul din Baciu respinge toate acuzatiile si sustine ca apa din Suceag respecta toate normele de calitate.

Comentarii Facebook