Harta șpăgilor din spitalele din România: Clujul, cel mai mic procent de pacienți care au dat bani la doctor


Percepția asupra serviciilor medicale din județul Cluj tinde să se îmbunătățească, prin prisma faptului că medicii și asistentele nu solicită șpagă. Aceasta este concluzia unui chestionar aplicat la nivel național de Ministerul Sănătății. 

Județele Cluj, Alba și Neamț au cele mai mici procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani în luna aprilie, în timp ce la polul opus sunt județele Ialomița, Teleorman și Giurgiu, potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro, pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro.

Doar 0,53% dintre pacienții din Cluj spun că au fost nevoiți să dea bani, acesta fiind cel mai bun indice înregistrat în luna aprilie în spitalele românești. Urmează Alba cu doar 0,76% și Neamț cu 0,86%. 

Așadar, Clujul are cel mai mic procent de pacienți care au spus că li s-a cerut șpagă, de doar 0.53%, cu o treime sub media națională de 1.67%. Harta Șpăgii ne arată în ce județe din România medicii sau asistenții au solicitat mită (bani sau atenții) și în ce procentaj. 

hh.png

Comentarii Facebook