Haos în trafic pe strada Victor Babeș: Oare când va înțelege primarul că iarna nu poți merge cu bicicleta! - FOTO


Ninsoarea puternică din ultimele zile i-au făcut pe clujeni iasă cu mașinile pe drumuri. Traficul a fost infernal în toate zonele, iar șoferi abia s-au mișcat în trafic. 

Oare cand va înțelege primarul ca exista iarna si nu o să circulăm niciodată toți cu bicicleta și că este nevoie de infrastructură înainte să închizi tot centrul!!???”, explică un clujean.

331772529_935761344129521_1724733015489301624_n.jpg

Primarul Emil Boc nu organizează aproape deloc conferințe de presă (ultima a fost în ianuarie 2023, iar penultima în ianuarie 2022), pentru a fi întrebat despre aceste probleme.

Oricum ar fi, poziția lui este una fermă. Clujul nu mai este orașul mașinilor și al profitului, ci al oamenilor, care vor să trăiască ca în Munchen, Viena sau Barcelona. ”Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing. 

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istori. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, explica Emil Boc. 

Șoferii vor drumuri noi, centuri ocolitoare și pasaje pentru a putea circula mai repede spre diverse părți ale orașului. Nu s-a făcut, însă, în ultimii 20 de ani niciun proiect major de infractructură, așa cum s-ar fi așteptat și oamenii. Acum se vorbește despre centura metropolitană, pentru care a fost lansată licitația, dar finalitatea proiectului ar putea fi undeva peste 10 ani. 

Comentarii Facebook