HALUCINANT! Un român din Madrid, testat pozitiv cu coronavirus, s-a urcat în avion și a venit în țară


Un român din Spania a venit cu avionul de la Madrid, până la București, deși acesta a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.

Acesta a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, au arătat reprezentanții GCS.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș, potrivit comunicatului.

Autoritățile au trecut acum la identificarea pasagerilor din aeronavă, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Este vorba despre aproximativ 60 de persoane.

Pasagerii, care vin dintr-o zonă afectată, au oricum obligația de a se autoizola 14 zile, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii Facebook