Hackerii Anonymous au atacat două publicații din România. Despre ce site-uri este vorba și ce mesaj au transmis: „Ți-am adus adevărul”


Hackerii Anonymous au atacat două site-uri din România, despre care au spus că sunt „de propagandă”. „Ti-am adus adevărul!”, se arată în mesajul semnat de hackerii Anonymous.

Hackerii Anonymous au fost extrem de prezenți în ultima perioadă, în contextul războiului din Ucraina izbucnit pe 24 februarie 2022. Recent, publicații prezente pe piața din România au fost vizate de atacul celor de la Anonymous.

Cum au atacat hackerii Anonymous două site-uri din România

Potrivit pressalert.ro hackerii Anonymous au luat în vizor site-urile din România Tion.ro şi Aradon.ro. Utilizatorii care au intrat pe aceste site-uri au fost întâmplinați de o pagină, semnată „Anonymous”, pe care scria în limba maghiară mesajul: „Acest site face parte din mass media de propagandă guvernamentală. Ti-am adus adevărul! Propagandă în loc de presă independentă!”.

Pe pagina promovată de Anonymous au fost promovate mai multe videoclipuri cu mesaje împotriva premierului maghiar Viktor Orban. Site-urile atacate de hackerii Anonymous aparițin unei firme maghiare.

Ce este și cu ce se ocupă Anonymous, gruparea celebră de hackeri

Gruparea Anonymous se descrie ca un colectiv care nu are afiliere politică și care se reunește în jurul unor cauze precum opunerea cenzurii și controlului guvernamental. Membrii grupării promovează libertatea de exprimare.

În trecut, grupul Anonymous și-a exprimat sprijinul pentru mișcările Occupy și WikiLeaks ale lui Julian Assange. Se crede că gruparea primește pe oricine dorește să se alăture și membrii săi sunt numiți „anons”.

O semnătură caracteristică a lui Anonymous este masca Guy Fawkes, portretizată în romanul și filmul distopic „V for Vendetta”, în care un anti-erou anarhist, care poartă masca, luptă împotriva unui guvern fascist, supremacist alb.

Chiar și dincolo de internet, simpatizanții mișcării l-au purtat pe Guy Fawkes la mitinguri din întreaga lume.

O altă caracteristică a grupului este folosirea dispozitivelor sau a programelor text-to-speech care permit anoniilor să-și mascheze vocea în mesajele video.


Comentarii Facebook