Habitat Cluj caută familii care au nevoie urgentă de o locuinţă decentă. Condiția impusă îi va exclude pe mulți

 

Două familii cu venituri reduse din Cluj a șansa să primească o locuință nouă Habitat for Humanity. Familiile pot aplica până pe data de 30 aprilie 2013. 

 

Voluntarii Habitat for Humanity vor construi în 2013 patru case în a șasea comunitate pe care o ridică în județul Cluj; construcțiile vor începe săptămâna viitoare în comuna Chinteni. Două dintre familiile care vor beneficia de aceste case au fost selectate deja, dintre familiile care aveau cereri mai vechi depuse la Habitat for Humanity Cluj.

 

Celelalte două vor fi alese dintre familiile care își vor depune dosarul până în 30 aprilie, pe baza acelorași criterii de selecție. Pentru a beneficia de o casă Habitat, familiile trebuie să fie legal constituite, să aibă 4 sau 5 membri și fie să nu dețină o locuință, fie locuiesc în una care nu poate asigura un trai decent.

 

Criteriile de selecție: nevoia și urgența unei locuințe (faptul că, în prezent, familia locuiește într-un spațiu impropriu), disponibilitatea de a-i ajuta pe alții (familiile vor face ore de voluntariat pe șantierul din Chinteni) și existența unui venit constant, care să asigure plata unor rate la costul subvenționat al casei, fără profit sau dobânzi, pe o perioadă de maxim 20 de ani.

 

Cererile pot fi depuse la sediul organizaţiei, pe Str. Dorobanţilor nr.76, bl.Y5, ap.3, Cluj-Napoca, între 09:00-16:00.

 

Habitat Cluj oferă familiilor partener şansa de a-şi schimba viaţa în bine, pentru totdeauna. Familia va lucra la construcţia propriei case, împreună cu voluntarii locali şi internaţionali, supravegheaţi şi coordonaţi de echipa de construcţii Habitat. Costul caselor este unul subvenţionat, întrucât  manopera este în proporţie de 70% efectuată cu voluntari, iar materialele de construcţii sunt uneori obţinute prin sponsorizări. Perioada  îndelungată de plată a locuinţelor, 20 de ani, face ca ratele lunare să fie accesibile familiilor chiar şi cu venituri reduse. Aceste rate lunare care se întorc la Habitat ajută organizaţia să construiască, în viitor, noi locuinţe pentru familii în nevoie urgentă de locuinţă”, a declarat Genoveva Ghiuri, Manager Dezvoltare Resurse.

 

CRITERII DE SELECŢIE PENTRU O LOCUINŢĂ HABITAT

 

- Să aibă domiciliul şi/sau locul de muncă (unde îşi desfăşoară efectiv activitatea) în județul Cluj;

- Să fie familii legal constituite;

- Să aibă disponibilitatea de a efectua minim 100 de ore de voluntariat înainte de selecție;

- Existenţa unui venit constant, chiar şi modest, care să permită familiei să plătească locuinţa, în rate lunare, care să reprezinte cel mult 30%-40% din venitul lunar total al familiei. Ratele lunare - sunt fără profit şi dobândă pentru Habitat. 

- Costul locuinţelor va fi achitat într‑un procent de 10% la semnarea contractului, iar suma rămasă va fi achitată prin rate lunare, într-o perioadă de maxim 20 de ani;

- Să nu aibă în proprietate o locuinţă.

- Observaţie: Prioritate au familiile cu copii sub 14 ani, la data depunerii dosarului.

Comentarii Facebook