Boc la Târgul Gaudeamus: Cartea are doi adversari mari acum

 

Primarul Emil Boc a participat la deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Târgului de carte ”Gaudeamus”, unde a vorbit despre marii dușmani ai cărții.

 

Nu cred sa fie un loc mai bun pentru desfasurarea unui targ de carte decat in mijlocul cetatii, intr-un centru universitar, de excelenta pentru cultura si invatamant. A XIV-a editie a targului Gaudeamus a inceput astazi, iar numarul record de edituri care-i asteapta pe cititori sunt dovada ca, in ciuda vremurilor grele, iubitorii de carte vor face si din aceasta editie un succes.

 

Astazi cartea are doi mari adversari: perioada economica dificila, care ne face sa nu punem cartile  pe primul loc in lista de cumparaturi si internetul, era digitalizarii. Eu raman la convingerea ca principala sursa de cunoastere si un element cheie in dezvoltarea fiecaruia dintre noi o reprezinta cartea asa cum o stim din copilărie, in forma tiparita, pe care o putem rasfoi si studia, iar zicala ai carte, ai parte este mai actuala ca oricand”, a declarat primarul Emil Boc, la deschiderea targului.

Comentarii Facebook