Gunoaiele din Chinteni sunt aruncate clandestin în comuna Călățele. Trebuiau duse la Oradea - VIDEO

 

O rampă clandestină cu deseuri menajere din comuna Chinteni a fost descoperită la 87 de km de localitate, în zona de munte din comuna Călățele. 

 

Firma care face salubrizarea în Chinteni trebuia să ducă deșeurile în Oradea la rampă, dar le-a aruncat în Călățele, ne-au semnalat localnicii. 

 

Viceprimarul comunei Călățele, Nicolae Dobra, a confirmat situația și a spus că o firmă din Huedin, care face transportul deșeurilor din Chinteni a deversat deșeurile dintr-o mașină pe un câmp. ”Gunoaiele trebuiau duse la Oradea și au fost aruncate la noi în comună. Am găsit în deșeuri trei facturi, toate din comuna Chinteni. Cei de la firmă au recunoscut ce au făcut. Probabil că s-a făcut economie la carburant. Nu știu exact! Poliția locală va aplica o amendă, maximul este de 10.000 de lei”, a spus viceprimarul Nicolae Dobra. 

 

Oficialul a spus că până acum nu au fost depistate și alte rampe clandestine și nu știe de la alți primari ca această practică să fie uzuală.

 

Cert este că mașina care a transportat deșeurile trebuia să își continue drumul de la Huedin spre Oradea, dar a optat să urce spre zona de munte, mai izolată pentru a scăpa de deșeuri, ceea ce arată că practica ar putea fi una uzuală. 

 

 

Comuna Chinteni a avut mari probeme cu ridicarea deșeurilor, neavând o firmă care să facă acest lucru. Recent, Primăria Chinteni a anunțat că lucrurile s-au rezolvat și deșeurile vor fi ridicate de la casele oamenilor. Cu siguranță, nimeni nu știa că firma va recurge la lucrurile prezentate mai sus.

 

Primărița Lucia Suciu anunța în 19 iunie reluarea serviciului de colectare a reziduurilor menajere (o dată la două săptămâni), taxa fiind de 10 lei / persoană / lună.

 

Foarte mulți localnici, mai ales cei care lucrează în Cluj-Napoca, obișnuiau, și probabil o fac și acum, să pună deșeurile într-un sac și să le arunce la tomberoanele din oraș.

Comentarii Facebook