Gripa sezoniera face primele victime. MInisterul Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala


Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa respecte sfaturile medicilor si sa se vaccineze impotriva virusului gripal.

"La acest sfarsit de saptamana au fost identificate primele 2 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal. Este vorba despre doua tinere, insarcinate, care, in prezent, se afla in tratament retroviral, starea de sanatate a acestora fiind una buna. Reamintim ca, cea mai sigura metoda de prevenire a imbolnavirilor o reprezinta vaccinarea antigripala", se arata in comunicatul emis de catre Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii deruleaza si in acest an Campania de vaccinare gratuita antigripala. In cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200 000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire. In aceste zile au fost achizitionate 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care de saptamana viitoare vor putea fi utilizate in cadrul programului gratuit de vaccinare impotriva gripei.

Comentarii Facebook