Greva si la Casa de Pensii Cluj! Angajatii s-au solidarizat cu cei de la Directia de Finante - VIDEO


Angajatii de la Casa de Pensii Cluj au intrerupt lucrul in semn de solidaritate cu cei de la Directia de Finante.

 

Aproximativ 55 de angajati de la Casa de Pensii Cluj au iesit in curtea institutiei si refuza sa mai lucreze. Daniel Petric, liderul sindicatului, a declarat pentru Stiri de Cluj ca revendicarile oamenilor sunt similare cu cele de la Directia de Finante: reducerea salariului cu 25%, pierderea stimulentelor si lipsa de personal.

"Stimulentele reprezentau o mare parte din salariu si fara ele s-a ajuns in situatia ca un om sa castige cateva milioane de lei. Cerem dreptul nostru nu altceva. Plus ca suntem cu 50% mai putini decat ar trebui", a mai declarat Petric Daniel.

Directorul Casei de Pensii Cluj, Adriana Mocanu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca ghiseele sunt inchise si ca urmeaza sa fie blocata activitatea si la Turda si Dej, unde Casa de Pensii are unitati de lucru.

"Personalul a decis sa iasa in curte si toate ghiseele sunt inchise. Oricum la casierie nu putem plati pentru ca Trezorerie nu a mai lucrat si nu am putut ridica bani pentru plata ajutoarelor de deces. Am discutat si la Turda si Dej si mi-au spus ca urmeaza sa iasa toti in curte", a mai spus Adriana Mocanu.

 

La protestul de la Casa de Pensii s-au raliat si angajatii de la Agentia de Prestatii Sociale, dar pana la ora 11.00 cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj nu au intrerupt lucrul.

Comentarii Facebook