Tronsonul de autostrada Turda - Campia Turzii e asfaltat! Traficul va fi deschis la finalul lunii octombrie - EXCLUSIV


Tronsonul de autostrada de 10 kilometri, intre Turda si Campia Turzii, este asfaltat si muncitorii lucreaza la montarea parapetilor, a declarat pentru Stiri de Cluj Ion Pantelimon, directorului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj (DRDP).

"Obiectivul este ca autostrada sa fie gata la sfarsitul lunii. Acum se pun parapetii la axul central, iar stratul de uzura a fost finalizat complet pe cei 10 kilometri si pe bretelele de urcare pe autostrada. Trebuie sa va spun ca avem o calitate superioara a lucrarii fata de cei 42 de kilometri inaugurati deja, pentru ca si oamenii au experienta", a completat Ion Pantelimon.

Directorul DRDP Cluj a mai spus ca inca se mai lucreaza la sensul giratoriu de la Luna, unde se termina autostrada, dar care va fi terminat in scurt timp.

In 25 octombrie va fi convocata comisia de receptie a drumului, dupa care cei 10 kilometri vor putea fi folositi de catre soferi. "Este aceeasi comisie ca si cea de anul trecut si sper ca va fi multumita de lucrare. Va spun ca cei 10 kilometri sunt mai importanti decat cei 42 dati in folosinta anul trecut, pentru ca vor fi folositi si pe post de centura ocolitoare pentru Turda si Campia Turzii si traficul va fi scos din cele doua orase", a mai precizat Ion Pantelimon.

 

Autostrada Transilvania, pe tronsonul 2B intre Gilau si Campia Turzii, are 52 de kilometri si a costat pana acum circa 600 de milioane de euro.

Comentarii Facebook